Αρχική Σελίδα » ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πώς μπορώ να κάνω μια αποστολή;

Εύκολα και γρήγορα καλώντας στα τηλέφωνα 210-97.03.409,  210-97.65.375 ή με μια επίσκεψη στο κατάστημα της εταιρείας MASS COURIER Ταχυμεταφορές.

Πως μπορώ να μάθω το κόστος μιας αποστολής;

Το κόστος μιας αποστολής καθορίζεται ανάλογα τον προορισμό, το είδος της υπηρεσίας που θα επιλεγεί, το βάρος της καθώς και τυχόν άλλες ειδικές υπηρεσίες.
Η προσφορά της εταιρείας μας καθορίζει επακριβώς το κόστος της αποστολής σας. Εάν δεν έχετε δική μας προσφορά παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Τηλεφωνικό Κέντρο

Υπάρχουν Δυσπρόσιτες Περιοχές και τι σημαίνει αυτό για την αποστολή μου;

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τον πίνακα των δυσπρόσιτων περιοχών για όλη την ελληνική επικράτεια.

Πώς μπορώ να ανοίξω κωδικό επί πιστώσει για μόνιμη συνεργασία με την MASS COURIER;

Για να εκμεταλλευτείτε τις προνομιακές χρεώσεις που απολαμβάνουν οι πιστωτικοί μας πελάτες, καλέστε μας στο τηλέφωνο 210-97.03.409. Ενημερώστε μας με τα στοιχεία και τις ανάγκες σας (ονοματεπώνυμο ή επωνυμία εταιρείας, περιοχή, τηλέφωνο επικοινωνίας, πλήθος μηνιαίων αποστολών, προορισμοί, βάρος, αντικαταβολές) και το τμήμα Πωλήσεων της εταιρείας MASS COURIER Ταχυμεταφορές θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας. Η μόνιμη συνεργασία προϋποθέτει υπογραφή είτε συμφωνητικού είτε του ειδικού εγγράφου αποδοχής της προσφοράς. Βλέπε έγγραφο αποδοχής.

Τι στοιχεία πρέπει να διαθέτω για να αναζητήσω μια αποστολή;

Το μόνο στοιχείο που πρέπει να διαθέτετε για να αναζητήσετε μια αποστολή είναι ο Αριθμός Αποστολής που βρίσκεται στο πάνω κεντρικό μέρος του Συνοδευτικού Δελτίου Μεταφοράς (Voucher).

Πώς μπορώ να ενημερωθώ για τα στοιχεία παράδοσης της αποστολής μου;

Επικοινωνώντας με την εταιρεία στο 210-97.03.409 και αναφέροντας τον αριθμό αποστολής σας μπορείτε εύκολα και άμεσα να μάθετε το όνομα που την παρέλαβε. Εναλλακτικά μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της MASS COURIER (www.masscourier.grκαι επιλέγοντας την «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» πληκτρολογώντας τον αριθμό της σας εμφανίζονται τα στοιχεία παράδοσης.

Βρήκα στην πόρτα μου ειδοποιητήριο από διανομέα της εταιρείας MASS COURIER Ταχυμεταφορές. Τι πρέπει να κάνω;

Οι εξωτερικοί υπάλληλοί μας πραγματοποιούν καθημερινά διανομές. Στην περίπτωση που λείπατε και έχετε λάβει ειδοποιητήριο, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με εμάς στο 210-97.03.409 για να προγραμματισθεί νέα επίδοση.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να παραδώσει ο κούριερ την αποστολή μου στον παραλήπτη;

Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη απάντηση στο ερώτημά σας. Ο χρόνος παράδοσης ενός ταχυδρομικού αντικειμένου ποικίλει. Στην Αττική ο χρόνος παράδοσης των ταχυμεταφορικών αποστολών είναι μία (1) εργάσιμη ημέρα. Σε όλη την Νησιωτική Ελλάδα, ο χρόνος παράδοσης των ταχυμεταφορικών αποστολών είναι μία (1) με δύο (2) εργάσιμες ημέρες εκτός δυσπροσίτων.  Στην Υπόλοιπη Χερσαία Ελλάδα ο χρόνος παράδοσης των αποστολών είναι μια (1) εργάσιμη ημέρα. Στα ακριτικά σημεία οι αποστολές φθάνουν συνήθως το μεσημέρι της επόμενης εργάσιμης από την αποστολή. Δώστε προσοχή στις Δυσπρόσιτες Περιοχές όπου απαιτείται από μια (1) ή έως τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες, για να παραδοθεί η αποστολή σας. Ως δυσπρόσιτη νοείται η περιοχή όπου δεν υπάρχει κατάστημα αντιπροσώπου της MASS COURIER. Ο ασφαλέστερος τρόπος για να μάθετε τον ακριβή χρόνο παράδοσης μιας αποστολής με κούριερ (courier) είναι να τηλεφωνήσετε στο Τηλεφωνικό Κέντρο μας.

Υπάρχουν απαγορευμένα προς μεταφορά είδη;

Η MASS COURIER δεν αναλαμβάνει την διεκπεραίωση και μεταφορά των εξής εγγράφων και αντικειμένων: Χρήματα -Χρεώγραφα–Εγγυητικές επιστολές- Εύθραυστα αντικείμενα µη επαρκώς συσκευασμένα – Ενεργοποιημένες τραπεζικές κάρτες – Κάρτες Χρόνου Σταθερής και Κινητής Τηλεφωνίας – Χρυσό σε οποιαδήποτε μορφή – Ωρολόγια Χρυσά – Κοσμήματα – Πολύτιμοι Λίθοι & Μέταλλα – Αρχαιότητες – Έργα Τέχνης – Μη Αναπαραγώγιµα Έγγραφα ή Αντικείμενα (π.χ. Αλληλογραφία/Φιλμ/Βίντεο Προσωπικής Αξίας, Γραμματόσημα, Λαχεία, Αντίκες) – Αλλοιώσιμα Τρόφιμα – Φυτά – Ναρκωτικά – Εύφλεκτα, Εκρηκτικά & Ραδιενεργά Υλικά – Βιολογικό Υλικό – Μολυσματικές, διαβρωτικές & δηλητηριώδεις Ουσίες – Είδη ή μέρη Οπλισμού – Ζώα – Πορνογραφικό Υλικό και Γενικά Είδη των οποίων η μεταφορά απαγορεύεται από διεθνείς συμβάσεις ή Οργανισμούς (ΙΑΤΑ, ICAO) ή/και από διατάξεις της Κοινοτικής ή/και Εθνικής νομοθεσίας. Την αναλυτική λίστα αντικειμένων των οποίων η Εταιρεία δεν αναλαμβάνει τη μεταφορά και διεκπεραίωση ή αναλαμβάνει με προϋποθέσεις θα την δείτε στην ενότητα ΧΥΚ (ΧΑΡΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ) και ιδιαίτερα στην παράγραφο Δ. «ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ»

Πώς μπορώ να υπολογίσω το ογκομετρικό βάρος της αποστολής μου;

Η χρέωση κάθε αποστολής εξαρτάται από το συνδυασμό μεγέθους και βάρους (σύστημα ογκομέτρησης ΙΑΤΑ). Σε περίπτωση που το ογκομετρικό βάρος της αποστολής σας είναι μεγαλύτερο του πραγματικού, η χρέωση γίνεται με βάση το ογκομετρικό βάρος, το οποίο υπολογίζεται σε κιλά, αν πολλαπλασιάσουμε τις 3 διαστάσεις της συσκευασίας (μετρημένες σε εκατοστά) και διαιρέσουμε με το 5.000. Ισχύει δηλαδή η σχέση (ογκομετρικό βάρος σε κιλά)=(Μήκος σε εκατοστά) * (Ύψος σε εκατοστά) * (Πλάτος σε εκατοστά) / 5.000. Για να κάνετε εύκολα τον υπολογισμό του ογκομετρικού βάρους της αποστολής σας, επιλέξτε την επιλογή «ΟΓΚΟΜΕΤΡΙΤΗΣ».

Πως να συσκευάσω σωστά την αποστολή μου

Ο αποστολέας έχει την επιμέλεια και την ευθύνη της ασφαλούς και ανθεκτικής συσκευασίας των αντικειμένων του (βλ. ΧΥΚ). Για να προστατέψετε το περιεχόμενο της αποστολής σας:

  • βεβαιωθείτε ότι η συσκευασία που θα χρησιμοποιήσετε διασφαλίζει την ακεραιότητά του,
  • τυλίξτε με προστατευτικά υλικά (φυσαλίδες, φελιζόλ) τα εύθραυστα αντικείμενα,
  • προφυλάξτε κατάλληλα τα αιχμηρά,
  • χρησιμοποιήστε την εργοστασιακή συσκευασία σε περίπτωση που θέλετε να στείλετε ηλεκτρονικές συσκευές,
  • χρησιμοποιήστε άθραυστα δοχεία ή τις ειδικές ξύλινες συσκευασίες σε περίπτωση που θέλετε να στείλετε υγρά, ώστε να αποφύγετε διαρροές,
  • χρησιμοποιείστε ταινίες συσκευασίας για να σφραγίσετε την αποστολή σας.
  • προφυλάξτε τα μικρά αντικείμενα με ένα χαρτί,
  • τυλίξτε τα cd και dvd με προστατευτικό υλικό ή συσκευάστε τα στην θήκη τους.

Στο τέλος να αναγράψετε τη διεύθυνση και όλα τα απαραίτητα στοιχεία του παραλήπτη με κεφαλαία και ευανάγνωστα γράμματα.

 

Σε πόσο χρόνο και με ποιο τρόπο θα μου επιστραφούν τα χρήματα μιας αποστολής που ήταν αντικαταβολή?

Η απόδοση της αξίας των αντικαταβολών για την περιοχή της Αθήνας γίνεται καθημερινά την επόμενη εργάσιμη ημέρα της παράδοσης, στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει υποδειχτεί από τον πελάτη. Για τις αποστολές αντικαταβολών στην υπόλοιπη Ελλάδα, η απόδοση των αξιών γίνεται κάθε Παρασκευή όπου θα εξοφλούνται οι αποστολές που παραδόθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Υπάρχει η δυνατότητα να στείλω με κούριερ  Αυθημερόν  ένα φάκελο ή ένα δέμα;

Η υπηρεσία αυθημερόν ταχυμεταφοράς είναι μια υπηρεσία ειδικά σχεδιασμένη για να καλύπτει τις ανάγκες κάθε πελάτη που ο χρόνος του είναι πολύτιμος. Έτσι στην εταιρεία μας υπάρχει η υπηρεσία παράδοσης σε πέντε (5), σε τρείς (3) αλλά και σε μία με δύο ώρες (1-2). Η συνεννόηση με το Τηλεφωνικό Κέντρο είναι απαραίτητη.

Θέλω να παραδώσω έναν φάκελο μέχρι τις 10 το πρωί. Είναι εφικτό;

Υπάρχει η δυνατότητα πρωινής παράδοσης τόσο στη Αττική όσο και στην Υπόλοιπη Ελλάδατις εργάσιμες ημέρες και όχι το Σάββατο όπου οι ταχυμεταφορικές αποστολές παραδίδονται μέχρι τις τρείς (15:00) το μεσημέρι. Προσέξτε ότι η υπηρεσία είναι συμπληρωματική της απλής ταχυμεταφορικής αποστολής και έχει επιπλέον κόστος. Συμβουλευτείτε το Τηλεφωνικό μας Κέντρο.

Υπάρχει η δυνατότητα παράδοσης μιας ταχυμεταφορικής αποστολής με κούριερ το Σάββατο; Θα πληρώσω επιπλέον χρήματα;

Βεβαίως και υπάρχει η δυνατότητα παράδοσης Σαββάτου τόσο στη Αττική όσο και στην Υπόλοιπη ΕλλάδαΠάντως είναι μια πρόσθετη υπηρεσία ταχυμεταφορών και έχει επιπλέον χρέωση. Συμβουλευτείτε το Τηλεφωνικό μας Κέντρο.

Μπορείτε να παραλάβετε έναν αριθμό πρωτοκόλλου από μια δημόσια υπηρεσία;

Ο αριθμός πρωτοκόλλου αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες ταχυμεταφοράς. Επιπρόσθετα, πολλοί πελάτες μάς ζητούν να μεταφέρουμε δικαιολογητικά προς μια δημόσια υπηρεσία (π.χ. για την συμμετοχή τους σε ένα διαγωνισμό) και αφού σφραγιστούν και υπογραφούν να τους τα επιστρέψουμε πίσω. Έχετε υπόψη σας ότι κάποιες υπηρεσίες του δημοσίου δεν δίνουν αριθμό πρωτοκόλλου οπότε θα ήτανε συνετό από μέρους σας να επιβεβαιώσετε την παροχή αριθμού πρωτοκόλλου από την δημόσια υπηρεσία για να μην ταλαιπωρηθείτε.

Πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι η αποστολή μου παραδόθηκε επιτυχώς;

Μπορείτε πολύ απλά να επικοινωνήσετε με το Τηλεφωνικό Κέντρο μας στο 210-97.03.409 . Για δική σας διευκόλυνση, καλό θα είναι να έχετε τον αριθμό αποστολής που βρίσκετε στο αποδεικτικό παραλαβής που σας έδωσε ο κούριερ όταν παρέλαβε την αποστολή σας. Έχοντας αυτό τον αριθμό μπορούμε, άμεσα, να σας δώσουμε πληροφορίες για την ημερομηνία και ώρα παράδοσης της αποστολής σας καθώς και το ονοματεπώνυμο του ανθρώπου που υπέγραψε κατά την παραλαβή.

Μέχρι ποια ώρα μπορώ να παραδώσω ένα φάκελο ή δέμα για να αποσταλεί με κούριερ την ίδια ημέρα;

Για αυθημερόν αποστολή το χρονικό περιθώριο είναι έως την 14:00 η ώρα. Περισσότερα στο Τηλεφωνικό μας κέντρο. Για παράδοση επόμενης ημέρας στην Αττική  το χρονικό περιθώριο είναι έως την 17:00 η ώρα. Για παράδοση επόμενης ημέρας στην Επαρχία  το χρονικό περιθώριο είναι έως την 17:00 η ώρα. Τα χρονικά περιθώρια εξαρτώνται από το πόσο μακριά βρίσκεστε.

Ποιες είναι η εργάσιμες ημέρες και ώρες του καταστήματός σας;

Οι εργάσιμες ημέρες είναι από την Δευτέρα έως την Παρασκευή. Τις καθημερινές ημέρες οι ώρες λειτουργίας είναι από τις οκτώ το πρωί (08:00) μέχρι τις επτά το βράδυ (18:00). Να σημειώσουμε ότι το Σάββατο παραλαβές – παραδόσεις ταχυδρομικών αντικειμένων γίνονται ύστερα από συνεννόηση με το Τηλεφωνικό Κέντρο μας.

Θέλω να παραλάβω με κούριερ ένα ταχυδρομικό αντικείμενο από μια άλλη χώρα. Πως μπορώ να το κάνω;

Για την παραλαβή μιας αποστολής με κούριερ, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου πρέπει να μας δώσετε την ακριβή διεύθυνση καθώς και τα πλήρη στοιχεία του προσώπου ή της εταιρίας από όπου θα γίνει η παραλαβή όπως ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνο επικοινωνίας, ώρες παραλαβής κλπ. Σημειώστε ότι για την παραλαβή ταχυμεταφορικών αποστολών εξωτερικού δεν ισχύει ο κοινός τιμοκατάλογος του εξωτερικού (export) γι αυτό θα σας συμβουλεύαμε να επικοινωνήσετε με το Τηλεφωνικό Κέντρο μας ώστε να σας ενημερώσει για την συνολική διαδικασία και το ακριβές κόστος των υπηρεσιών ταχυμεταφοράς.